Missie

HappyWhale beschouwt zich een aanjager van elektrisch varen in Nederland. HappyWhale heeft als missie een positieve bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de waterrecreatie in Nederland. Het stille varen is het nieuwe nieuwe varen. Daarbij stelt HappyWhale zich ten doel om binnen 2 jaar over de grootste vloot van elektrische sloepen in Nederland te beschikken. Om dit doel te bereiken wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale partners in Friesland. Onze duurzame sloepen worden dan ook in Friesland casco gebouwd en afgemonteerd.

Partners

HappyWhale opent de deur naar een duurzame vloot. Techniek, ontwerp en bouw, maar ook het onderhoud en service worden lokaal ingevuld. HappyWhale staat voor verduurzaming van waterrecreatie in Friesland.

Sloepen op jouw locatie?

HappyWhale is een organisatie gericht op samenwerking en ondersteuning. Wij zoeken samenwerking met ondernemers actief in Nederland voor de exploitatie van onze elektrische sloepen. Dit kunnen zijn B&B, bungalowparken, recreatieparken, campings, restaurants en/of horecagelegenheden aan het water. HappyWhale staat daarbij open voor goede initiatieven. Neem voor meer informatie contact op met onze Operationeel directeur Lucas Kroes: +085 3032787 of via mail: info@happywhale.nl.

Werfpartners en leveranciers

Ontwerp en bouw, maar ook onderhoud en service, worden zoveel mogelijk bij lokale werfpartners en leveranciers ondergebracht. Hiermee ondersteunt HappyWhale niet alleen de duurzame ambities van de provincie, maar wordt ook een directe (economische) bijdrage geleverd aan de lokale omgeving. HappyWhale volgt de ontwikkelingen nauwgezet en komt graag in contact met partijen die onze ambities kunnen ondersteunen en/of versterken.

Financiers

Om de ambities van HappyWhale te realiseren heeft een fors aantal particuliere investeerders deelgenomen in het project. Daarnaast heeft het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE) een lening verstrekt. Met deze investering in HappyWhale onderschrijft het FSFE het belang van de doelstelling van HappyWhale om de watersport in Friesland versneld te verduurzamen. Bovendien zorgt dit initiatief voor een belangrijke economische impuls in de provincie Fryslân. HappyWhale is deze partners enorm erkentelijk, want zonder hen was HappyWhale niet van de grond gekomen.