Sloepverhuur Tjeukemeer

Genieten van de mooie omgeving rondom Friesland - Echtenerbrug

Een sloep huren bij het Tjeukemeer te Friesland?

Voor twee uren, dagdeel of gehele dag? Selecteer “nu boeken”, kies een datum en reserveer je sloep online. “Let op; voor het bruggeld dient u contant geld (€3) mee te nemen. Er kan hier niet gepind worden”.

Adres:
Boerenbed
Krompad 11
8539 RN Echtenerbrug
Tel. +31 (0)85-303 2787

Varen in een prachtige omgeving

In een prachtig weids gebied tussen de Friese meren en de Weerribben vinden we Hoeve Waterschap. Hoeve Waterschap is een sfeervolle karakteristieke stolpboerderij en stamt uit het jaar 1850. Een klein stukje lopen door het landschap en tussen de koeien door kom je bij de aanlegsteiger. De elektrische sloepen van HappyWhale liggen hier. Ze liggen aan de Pier-Christiaanvaart. Langs deze vaart loop je zo naar het dorpje Echtenerbrug/Delfstrahuizen waar je leuk kunt zitten op het terras van de Dikke Tut (bij de ophaalbrug). De kano’s zijn vrij te gebruiken en je kunt er natuurlijk lekker zwemmen of vissen. De Pier-Christiaanvaart is de verbinding tussen het riviertje de Tjonger en het Tjeukemeer. Echtenerbrug wordt ook wel de Friese Merenpoort genoemd. Vanaf de boerderij vaar je zo het prachtige Friese meren gebied binnen, oa Sloten, Langweer en Sneek.

Hoeve Waterschap

Bij Hoeve Waterschap doen ze hun uiterste best om de biodiversiteit in dit gebied te vergroten.
Er is een hoger waterpeil om het aantrekkelijker te maken voor weidevogels (zoals kievit en grutto). Mooie bloemenstroken worden gezaaid voor bijen en andere insecten. De Fries Roodbonte koeien eten en rusten in deze weides. Er is voor dit ras gekozen omdat het met uitsterven bedreigd wordt. De kalveren laten ze het jaarrond bij de moeders lopen. Deze koeien dragen geweldig bij aan de biodiversiteit in het gebied en het is ook nog eens enorm duurzaam.

Op de locatie is ook een Boederijwinkel waar je een lekker ijsje of drankje kan halen. De Boederijwinkel biedt lekkere streekproducten en is zeker het kijken waar als je hier bent.

Huur direct je sloep online bij HappyWhale.

Met de elektrische sloepjes aan de steiger kun je heerlijk op pad om de Friese meren te ontdekken. Het huren van de boten gaat via een app waarmee je de sloep kan ontgrendelen, super handig! Huur direct je sloep online bij HappyWhale.

Pura Vida 550
6 people Pura Vida 550
6 people

Other locations in

HappyWhale facts

A number of facts in a row

45

Sloops spread over Friesland

12

HappyWhale rental locations

10,715

Electrically made sailing hours

27,323

Liter of fossil fuel saved

Menu